ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Subscription

You can subscribe to Red Carpet by e-mail address to receive news and updates directly in your inbox. Simply enter your e-mail below and click Sign Up!

Τα 5 πιο HOT Άρθρα!

    Αναγνώστες

Πρόσφατα Σχόλια


    Βρειτε εδω ολα τα αρθρα!

ΝΕΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΑΡΘΡΑ

Φιλία μεταξύ γυναίκας και άντρα...Είναι πραγματικά εφικτή; 4 σχόλια

Ζευγάρι στην ακρογιαλιά
Υπάρχει πραγματική φιλία μεταξύ ενός άντρα και μιας γυναίκας; Και αν ναι, ποιες είναι οι προϋποθέσεις που κάνουν αυτή τη φιλία εφικτή; Και αν όχι, γιατί θεωρείται απαγορευτική μια τέτοιου είδους σχέση;
Διάφορες έρευνες έχουν γίνει πάνω στο διαχρονικό αυτό θέμα καθώς πάντοτε απασχολούσε τόσο τις γυναίκες όσο και τους άντρες ανά τα χρόνια.
Στις πιο τελευταίες έρευνες τα δείγματα λένε ότι μπορεί να υπάρξει τέτοιου είδους φιλία, και τα ποσοστά θετικών απαντήσεων είναι μεγάλα και στους άντρες και στις γυναίκες με τα ποσοστά αρνητικών απαντήσεων αν είναι ιδιαίτερα χαμηλά.Είναι όμως αυτό εφικτό;
Κατά καιρούς γνωρίζουμε άτομα στην κοινωνική μας ζωή που διατηρούν ετερόφυλες σχέσεις ,δηλαδή με άτομα του αντίθετου φύλου.Αυτές οι σχέσεις φαίνονται αληθινές και διακατέχονται από αμοιβαία αισθήματα φιλίας. Είναι όμως πραγματικά έτσι; Σκέφτονται οι άντρες και οι γυναίκες κατά τον ίδιο τρόπο μέσα σε αυτή τη φιλική σχέση;Η αλήθεια είναι ότι αλλιώς κατανοούν την λέξη φιλία οι γυναίκες και αλλιώς οι άντρες.Για τις γυναίκες σημαντικό κομμάτι σε μία φιλική σχέση είναι η επικοινωνία, η ανταλλαγή εμπειριών, η διαδικασία του να δίνεις συμβουλές, η ανάλυση των πραγμάτων και των γεγονότων σε μεγάλο βάθος μέχρι να βρεθεί μια λύση. Για τους άντρες, από την άλλη πλευρά, τα πράγματα είναι αρκετά διαφορετικά στην κατανόηση της έννοιας φιλίας.Για τον άντρα, η έννοια αυτή είναι πιο απλή χωρίς τόσο βάθος και ανάλυση. Εμπεριέχει μια βόλτα για έναν καφέ όπου θα δουν την αγαπημένη τους ομάδα να παίζει ποδόσφαιρο και η μόνη ανάλυση να είναι για το αποτέλεσμα του αγώνα και αν εκτελέστηκε σωστά το φάουλ, η κοινή άθληση σε ένα γυμναστήριο χωρίς πολλές φλυαρίες και κουβέντες.
Στην περίπτωση των γυναικών τώρα όταν έχουν συζήτηση φιλική μπορεί και να απουσιάζει το σεξ, αντίθετα όμως στην περίπτωση των αντρών συνήθως το σεξ λαμβάνει μέρος στην ολιγόλεπτη κουβέντα που θα κάνουν.Οι γυναίκες σκέφτονται πιο απλά ότι μεταξύ γυναικών και αντρών μπορεί να υπάρξει φιλική σχέση διότι αποκλείουν εύκολα από το μυαλό τους την πιθανότητα της ερωτικής επαφής, στην περίπτωση όμως των αντρών κάτι τέτοιο δεν καθίσταται τόσο εύκολο από την αρχή.Τις περισσότερες φορές πίσω από μια φιλική σχέση ενός άντρα και μιας γυναίκας ελοχεύει πάντα η σκέψη της σεξουαλικής επαφής τουλάχιστον από έναν από τους δύο. Αυτό είναι και το βασικότερο κριτήριο που κάνει αυτού του είδους τις σχέσεις όλο και πιο δύσκολες.
Τέλος, λόγω του χαρακτήρα τους πολλές γυναίκες σκέφτονται πιο συναισθηματικά από τους άντρες.Η συναισθηματική πλευρά δεν είναι όμως κάτι που θα χαρακτήριζε έναν άντρα με αποτέλεσμα να έχουν διαφορετικό τρόπο σκέψης στα περισσότερα θέματα.
Η πραγματικότητα κρύβεται κάπου ανάμεσα. Σίγουρα πραγματικές και αληθινές φιλίες μεταξύ ανδρών και γυναικών υπήρξαν και θα υπάρχουν απλά όπως και σε όλες τις περιπτώσεις θα πρέπει να υπάρχει ένα μέτρο και να ξεκαθαρίζονται κάποια πράγματα από την αρχή. Και κυρίως να ξέρουν και τα δύο άτομα ότι αυτή η σχέση δεν θα έχει περισσότερες βλέψεις από φιλική!!

Follow any responses to the RSS 2.0. Leave a response

Leave a reply

4 σχόλια for "Φιλία μεταξύ γυναίκας και άντρα...Είναι πραγματικά εφικτή;"

  1. καλημερα
    να με συγχωρεις, αλλα εχω αντιθετη αποψη απο σενα, οχι μην βαζουμε το σεξουαλικο και το συναισθηματικο στις σχεσεις των ανθρωπων...... υπαρχει φιλια μεταξυ αντρα -γυναικα.... και νομιζω φιλια που δεν στηριζεται στη λανθανουσα σεξολογια...

  2. καλημερα και σε εσενα!δεν ειπα οτι δεν υπαρχει τετοιου ειδους φιλια απλα τονισα οτι ειναι ισως λιγο πιο δυσκολο να ειναι εφικτη απ'οτι σε ατομα του ιδιου φυλου! φυσικα και υπαρχει απλα προυποθετει οπως ειπα να ξεκαθαριστουν καποια πραγματα και απο τους δυο!!

  3. Ανώνυμος

    Εγω πρωσοπικα παντως πιστευω πως δν υπαρχει γτ ειμαι μαζι μ το κολλητο μου εδω και 1,5 μηνα και ειμαστε τρελα ερωτευμενοι

  4. Ανώνυμος

    εγω ως αντρας πιστευω πως δεν υπαρχει φιλια και αν υπαρχει φιλια στανταρ θα αναπτυχθει σχεση......;-)