ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Subscription

You can subscribe to Red Carpet by e-mail address to receive news and updates directly in your inbox. Simply enter your e-mail below and click Sign Up!

Τα 5 πιο HOT Άρθρα!

Πρόσφατα Σχόλια


    Βρειτε εδω ολα τα αρθρα!

ΝΕΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΑΡΘΡΑ

Γνωριμίες μέσω διαδικτύου...Όλα όσα πρέπει να ξέρεις 0 σχόλια

| Posted in


ζευγάρι σε υπολογιστές
Στη  σημερινή εποχή ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι διαφόρων ηλικιών διαλέγουν το διαδίκτυο και διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκειμένου να γνωρίσουν το ταίρι τους.Είναι πλέον κοινό μυστικό ότι πολλοί από τους γνωστούς μας ή ακόμα και πιο κοντινά μας άτομα μπορεί να έχουν χρησιμοποιήσει το  facebook, το twitter ή κάποιο άλλο site ή σελίδα γνωριμιών προκειμένου να αναζητήσουν το άλλο τους μισό.Οι λόγοι που οδηγούν σε αυτή την αναζήτηση είναι αρκετοί.Πόσο όμως είναι αυτού του είδους η αναζήτηση ασφαλής; Ελοχεύει κινδύνους; Τι πρέπει να προσέχουμε; Μπορείς να εμπιστευτείς τα άτομα αυτά ότι σου λένε την αλήθεια; Πώς πρέπει να συμπεριφερθούμε στα άτομα που γνωρίζουμε; Αυτά και άλλα ερωτήματα θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε παρακάτω!

Ας ξεκινήσουμε αρχικά με μία σύντομη παρουσίαση των πιθανών λόγων για αυτή τη τάση που επικρατεί στην σημερινή κοινωνία. Η σύγχρονη ζωή επιβάλλει τρόπους ζωής που στο παρελθόν δεν υπήρχαν. Οι περισσότεροι νέοι προτιμούν να περάσουν το χρόνο τους μπροστά από μία οθόνη υπολογιστή ενώ οι μεγαλύτερης ηλικίας λόγω των εντατικών ρυθμών ζωής που ακολουθούν δεν έχουν χρόνο να βγουν για να γνωρίσουν το κατάλληλο άτομο. Ένας ακόμα λόγος που συνέβαλε στην έξαρση των γνωριμιών μέσω διαδικτύου είναι και η αποξένωση των ανθρώπων, πλέον οι άνθρωποι διστάζουν να μιλήσουν και να φλερτάρουν στην κατά πρόσωπο επαφή. Προτιμούν να κρύβονται πίσω από την οθόνη του υπολογιστή τους, που κατά κάποιο τρόπο τους δίνει και μία ευκολία και άνεση καθώς δεν βλέπουν τον συνομιλητή τους.
Όσο αφορά το κομμάτι των κινδύνων και σε τι θα πρέπει να επικεντρώσεις την προσοχή σου..Ναι, υπάρχουν σίγουρα κίνδυνοι όπως κίνδυνοι όμως θα υπήρχαν και με μια οποιαδήποτε γνωριμία που θα μπορούσες να κάνεις σε ένα μπαρ ή μια καφετέρια. Απλά ίσως θα πρέπει να προσέξεις και κάποια πράγματα παραπάνω.

Τι να προσέξεις : 

1.Κράτα μια απόσταση στην αρχή.

Μια τέτοιου είδους γνωριμία ξεκινάει όπως είναι λογικό με τσατ ή αλλιώς την συνομιλία μέσω γραπτών μηνυμάτων. Στα γραπτά μηνύματα μπορεί ο καθένας να παρουσιάσει τον εαυτό του όπως θέλει, δεδομένου ότι δεν υπάρχει οπτική και προσωπική επαφή. Γι'αυτό χρειάζεται μεγάλη προσοχή!Ένας άνθρωπος που από τα πρώτα λεπτά της συνομιλίας σας σε ρωτάει αν είσαι ελεύθερος/η ή σου ζητάει απευθείας ραντεβού χωρίς να έχετε πρώτα μιλήσει ένα σεβαστό διάστημα, τότε καλύτερα να τον αποφύγεις!

2.Όχι στην πολύ οικειότητα από την αρχή.

Ένας άνθρωπος που από τα πρώτα λεπτά της συνομιλίας σας, σου εμπιστεύεται προσωπικές λεπτομέρειες για την ζωή του και πράγματα που υποτίθεται ότι θα έπρεπε να ήξερες αφού τον γνωρίζεις αρκετά καλά, σίγουρα κάποιο πρόβλημα έχει. Είναι άνθρωποι μοναχικοί που ψάχνουν κάποιον για να γαντζωθούν και σίγουρα θα είναι μία προβληματική σχέση αν αναπτυχθεί.

3.Μην ανέχεσαι τίποτα.

Αν δεις ότι σου λέει κάτι το οποίο είναι προσβλητικό για σένα με οποιοδήποτε τρόπο, μην συνεχίσεις την συνομιλία. Είναι ίντερνετ, δεν είσαι υποχρεωμένος/η να συνεχίσεις να ανέχεσαι άτομα που μπορεί να σε προσβάλλουν ή να σε κάνουν να αισθάνεσαι άβολα. Αυτό ισχύει φυσικά και στην καθημερινή σου ζωή και όχι μόνο μέσω ίντερνετ.

4.Διάλεξε το κατάλληλο μέρος συνάντησης.

Μιλήσατε αρκετές ώρες, είσαι σίγουρη για αυτόν που πας να συναντήσεις και κανονίζετε ραντεβού έξω. Καταρχάς το ραντεβού θα πρέπει να είναι σε ένα δημόσιο μέρος με πολύ κόσμο ώστε να αποφευχθούν τα όποια πιθανά δυσάρεστα γεγονότα, γιατί μην ξεχνάς το γεγονός πως όσο και να μιλήσατε στο ίντερνετ παραμένει άγνωστος σε εσένα μιας και δεν έχετε συναντηθεί.Αν μπορείς να έχεις και κάποιους γνωστούς σου σε διπλανό τραπέζι για σιγουριά θα ήταν ακόμα καλύτερα.

Πως πρέπει να συμπεριφερθείς σε άτομο που γνωρίζεις μέσω κοινωνικών δικτύων;

Σίγουρα η εγκράτεια θα πρέπει να είναι σύμμαχός σου. Δεν χρειάζεται να πεις προσωπικά σου πράγματα από την πρώτη μέρα, ούτε να εξιστορήσεις την ιστορία της ζωής σου. Πράγματα γενικά που θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις τον χαρακτήρα του συνομιλητή σου, ερωτήσεις σωστές χωρίς να κινδυνεύεις να γίνεις αδιάκριτος. Μην ξεχνάς πως αν γνώριζες κάποιον κάπου έξω θα ήσουν επιφυλακτική στην αρχή, το ίδιο ισχύει και εδώ!
Καλό θα ήταν να μην πας πολύ στολισμένη και να μην βαφτείς σε μέγιστο βαθμό. "Παν μέτρο άριστο" που έλεγαν και οι πρόγονοι μας, κάτι θα ήξεραν παραπάνω! Δεν χρειάζεται να προκαλέσεις με την εμφάνισή σου.Φυσικά, ποτέ δεν δέχεσαι προτάσεις για να μπεις στο αυτοκίνητό του, να πάτε σπίτι του.. Θα πρέπει να βγεις αρκετές φορές μαζί του, να τον γνωρίσεις όσο παραπάνω μπορείς και αν κερδίσει την εμπιστοσύνη σου τότε μπορείς να προχωρήσεις παρακάτω.

Σίγουρα υπάρχουν πολλά προβλήματα που μπορεί να προκύψουν σε αυτού του είδους τις γνωριμίες αλλά τα ίδια μπορεί να προκύψουν και σε μια σχέση που έγινε με τον συμβατικό και πατροπαράδοτο τρόπο! Αυτό που χρειάζεται είναι προσοχή, να μην εμπιστεύεσαι εύκολα τους ανθρώπους αυτούς γιατί δεν τους γνωρίζεις ούτε καν εμφανισιακά.Δεν είναι απίθανο να δημιουργηθεί μια υπέροχη σχέση μέσω διαδικτύου όμως δεν αποκλείεται και να βρεθείς μπλεγμένη αν δεν το χειριστείς σωστά.

Follow any responses to the RSS 2.0. Leave a response

Leave a reply

0 σχόλια for "Γνωριμίες μέσω διαδικτύου...Όλα όσα πρέπει να ξέρεις"