ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Subscription

You can subscribe to Red Carpet by e-mail address to receive news and updates directly in your inbox. Simply enter your e-mail below and click Sign Up!

Τα 5 πιο HOT Άρθρα!

    Αναγνώστες

Πρόσφατα Σχόλια


    Βρειτε εδω ολα τα αρθρα!

ΝΕΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΑΡΘΡΑ

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις πριν να μείνεις έγκυος! 0 σχόλια

Έγκυος γυναίκα
Η εγκυμοσύνη είναι ένα γεγονός που αλλάζει τη ζωή ενός ζευγαριού..Πλέον δεν θα αποτελούν ένα ανδρόγυνο, αλλά θα γίνουν οικογένεια!Για μια γυναίκα αναμφίβολα είναι η σημαντικότερη στιγμή στην ζωή της και οι πιο δύσκολοι αλλά ταυτόχρονα και πιο υπέροχοι μήνες που διανύει. Πριν όμως να αποφασίσεις να μείνεις έγκυος , καλό είναι να προσέξεις κάποια πράγματα και να βελτιώσεις κάποιες συνήθειές σου! Ξεκινάμε λοιπόν!


1.Κάντε ένα τσεκ απ

Το τσεκ απ είναι απαραίτητο τόσο για την μέλλουσα μητέρα όσο και για τον μελλοντικό πατέρα. Ο γιατρός σας θα σας κατατοπίσει τι εξετάσεις πρέπει να κάνετε και θα σας κάνει τις κατάλληλες εξετάσεις ώστε να διαπιστωθεί αν μπορείς να μείνεις έγκυος. Έτσι, προλαμβάνουμε τυχόν προβλήματα που μπορούν να παρουσιαστούν μετέπειτα.Ο γιατρός ζητάει να μάθει όλο το ιστορικό και αν υπήρχαν τυχόν ατυχείς εγκυμοσύνες στο παρελθόν. Η επίσκεψη στον γιατρό είναι το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνεις αν θέλεις να έχεις μία σωστή εγκυμοσύνη χωρίς απρόοπτα!

2.Ρύθμιση παθήσεων

Υπάρχουν γυναίκες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας για τα οποία παρακολουθούν γιατρό.Δεν υπάρχει πρόβλημα αυτές οι γυναίκες , φυσικά , να μείνουν έγκυες απλά θα πρέπει να επισκεφτούν τον γιατρό τους για να ρυθμίσουν τα τυχόν προβλήματα που υπάρχουν. Π.χ. όταν μία γυναίκα έχει υψηλό ζάχαρο, μπορεί με την κατάλληλη αγωγή και την βοήθεια του γιατρού της να τα καταφέρει να το ρυθμίσει και να αποκτήσει ένα υγιέστατο μωράκι!Σημαντικό επίσης είναι όταν υπάρχει αναιμία δηλαδή έλλειψη σιδήρου, να επισκέπτεται η υποψήφια μαμά τον γιατρό της για να λάβει την κατάλληλη αγωγή.

3.Σωστό βάρος

Αυτό δεν αφορά μονάχα τις γυναίκες που έχουν επιπλέον βάρος από το κανονικό αλλά και τις γυναίκες με λιγότερο βάρος. Μπορείς να επισκεφτείς έναν γιατρό και να σε βοηθήσει να αποκτήσεις το ιδανικό βάρος.Δεν σημαίνει ότι το βάρος αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα για να μείνεις έγκυος. Το οφείλεις όμως και σε σένα και στον εαυτό σου να το ρυθμίσεις για να μην κάνουν την εμφάνισή τους τυχόν επιπλοκές στην εγκυμοσύνη σου.

4.Κόψε το κάπνισμα

Αποτελεί σίγουρα καλό και για την δική σας την υγεία αλλά πλέον γίνεται επιτακτική ανάγκη να το κόψετε αν θέλετε να μείνετε έγκυος! Σαφώς και οι πιθανότητες να μείνεις έγκυος μειώνονται αν καπνίζεις αλλά υπάρχει πιθανότητα να βλάψεις ανεπανόρθωτα το μωρό σας ή ακόμα και να αποβάλλεις. Γι'αυτό , λοιπόν, τέρμα το κάπνισμα και προσπαθήστε να αποφύγετε και το παθητικό όπου αυτό είναι εφικτό.

5.Φολικό οξύ

Με το φολικό οξύ προλαμβάνονται ανωμαλίες στην εγκυμοσύνη και βοηθάτε να αναπτυχθεί καλύτερα το έμβρυο. Είναι καλό για την υγεία και την δική σου και του εμβρύου και βρίσκεται σε τροφές όπως δημητριακά, φακές , χυμός πορτοκαλιού.Ξεκίνησε από πριν και συνέχισε να το λαμβάνεις και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

6.Γυμναστική

Η γυμναστική βοηθάει και πριν την εγκυμοσύνη αλλά και κατά τη διάρκεια της.Είναι ένας τρόπος ζωής που θα πρέπει να τον ακολουθήσεις ακόμα και όταν μείνεις έγκυος και θα σε κάνει να είστε πιο δραστήρια και χωρίς άγχος. Περπατήστε, κολυμπήστε, χορέψτε, κάντε ότι σας αρέσει. Η καλή φυσική σας κατάσταση θα βοηθήσει και το έμβρυο!

7.Υγιεινή

Να πλένεστε συχνά, ειδικά τα χέρια σας όταν έρχονται σε επαφή με εξωτερικά ερεθίσματα.Είναι σημαντικό να προσέχετε τυχόν λοιμώξεις , αρρώστιες και γενικά να προστατεύεστε για να μπορέσετε να έχετε μία σωστή και χωρίς προβλήματα εγκυμοσύνη.Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα πρέπει να είστε υπερβολικές και μανιακές!!

8.Δες την ωορρηξία σου

Είναι σημαντικό να ξέρεις πότε μπορείς να μείνεις έγκυος. Σε αυτό μας βοηθάει η ωορρηξία που μας λέει πότε είστε γόνιμες και μπορείτε να έρθετε σε σεξουαλική επαφή με σκοπό να μείνετε έγκυος.Συνήθως η ωορρηξία γίνεται στην μέση του κύκλου, δηλαδή στην μέση του χρόνου μέχρι να ξανά έχετε τον κύκλο σας. Αυτές οι μέρες αποτελούν και τις πιο γόνιμες για την γυναίκα.

Follow any responses to the RSS 2.0. Leave a response

Leave a reply

0 σχόλια for "Όλα όσα πρέπει να ξέρεις πριν να μείνεις έγκυος!"