ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Subscription

You can subscribe to Red Carpet by e-mail address to receive news and updates directly in your inbox. Simply enter your e-mail below and click Sign Up!

Τα 5 πιο HOT Άρθρα!

    Αναγνώστες

Πρόσφατα Σχόλια


    Βρειτε εδω ολα τα αρθρα!

ΝΕΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΑΡΘΡΑ

Τα πρώτα βήματα για την αντιμετώπιση ενός διαζυγίου 0 σχόλια

"Θέλω διαζύγιο". Είτε έλαβες αυτό το μήνυμα από τον σύζυγό σου είτε είσαι ένα στάδιο πριν να το ακούσεις, ο αντίκτυπος αυτής της φράσης μπορεί να είναι εξίσου καταστροφικός.Είναι δύσκολο εκείνη τη στιγμή να σκεφτείς με νηφαλιότητα και ψυχραιμία όταν σίγουρα νιώθεις πληγωμένος, θυμωμένος, σοκαρισμένος, μουδιασμένος, αλλά το να μείνεις άπραγος εκείνη τη στιγμή μπορεί να είναι καταστροφικό για εσένα.Σίγουρα θα χρειαστείς χρόνο για να θρηνήσεις το επίσημο τέλος του γάμου σου, αλλά μην επιτρέψεις να σε σταματήσει από το να πάρεις κάποια μέτρα για να διαφυλάξεις τον εαυτό σου απέναντι σε αυτή την καταιγίδα που ετοιμάζεται να έρθει.Οι παρακάτω συμβουλές δεν είναι νομικής φύσεως, αλλά είναι συμβουλές απλής κοινής λογικής.Τα παρακάτω βήματα θα σε διευκολύνουν να αντιμετωπίσεις το διαζύγιο με έναν πιο ψύχραιμο τρόπο.

1.Επικοινωνήστε με έναν δικηγόρο

Μην υπολογίζεις σε φίλους και συγγενείς που έχουν περάσει την ίδια κατάσταση και παριστάνουν τους εμπειρογνώμονες.Η κάθε περίπτωση διαζυγίου είναι διαφορετική.Οι λόγοι διαφέρουν από άτομο σε άτομο.Το διαζύγιο, ανεξάρτητα από το αν είναι συναινετικό ή όχι, είναι μία περίπλοκη διαδικασία και αρκετά γραφειοκρατική.Υπάρχουν περιπτώσεις που κάποιες φορές ανάλογα με την οικονομική σας δυνατότητα δικαιούστε από διάφορες οργανώσεις δωρεάν νομική κάλυψη.

2.Αποσύρετε από τους κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς σας αυτά που δικαιούστε

Κάντε από την τράπεζα ανάληψη το 50 % του συνολικού ποσού που έχετε στον τραπεζικό λογαριασμό σας και ενημερώστε εν συνεχεία τον σύζυγο σας για αυτή την κίνηση.Πείτε του ότι απλά πήρατε αυτά που δικαιωματικά οφείλει να σας παραχωρήσει σύμφωνα με τον νόμο.Δεν είναι ασυνήθιστο για έναν εκνευρισμένο και θυμωμένο σύζυγο να "σηκώσει" πρώτα ο ίδιος όλα τα χρήματα από τον λογαριασμό γι' αυτό καλύτερα να είστε εσείς πρώτος που θα πάτε να πάρετε το μερίδιο σας.Αν κάνετε ανάληψη τα μισά κανείς δεν μπορεί να σας κατηγορήσει και θα είστε και καλυμμένη για τα έξοδα που μπορεί να έχετε στο εγγύς μέλλον.

3.Αποθηκεύστε τα σημαντικά έγγραφά σας

Πιστοποιητικό γέννησης, οικονομικά στοιχεία, φορολογικές δηλώσεις, τίτλοι ιδιοκτησίας και ότι άλλο σημαντικό έγγραφο έχετε φροντίστε να το έχετε σε ένα σημείο που να γνωρίζετε που είναι διότι μπορεί να σας φανούν χρήσιμα κατά την διάρκεια του διαζυγίου.Φροντίστε να τα κατανοήσετε καλά, βγάλτε τα φωτοτυπίες να είστε σίγουροι ότι δεν θα χαθούν γιατί μπορεί ο σύζυγός σας να σας κάνει δύσκολη την ζωή στο δικαστήριο.

4.Ακύρωσε όλες τις πιστωτικές που διατηρείτε από κοινού

Είναι ένα βήμα που συμφωνούν όλοι ότι σας προστατεύει από τυχόν αλόγιστες χρεώσεις που μπορεί να κάνει ο σύζυγός σας και να τις χρεωθείτε και εσείς.Σίγουρα είστε από κοινού υπεύθυνοι για τις πιστωτικές αλλά αυτό το βήμα τουλάχιστον θα προστατεύσει εσάς.

5.Κρατήστε επαφή με τους φίλους και την οικογένειά σας

Το να έχετε δίπλα σας αυτή τη στιγμή φίλους και συγγενείς είναι ότι πιο σημαντικό υπάρχει, μην περιμένετε από αυτούς να μαντέψουν τι προβλήματα έχετε εσείς, αναλάβετε πρωτοβουλία και πάτε εσείς να τους μιλήσετε. Αν χρειάζεστε κάποιον για να μιλήσετε ή να σας συμπαρασταθεί, τότε σίγουρα αυτή την παρηγοριά την βρίσκετε στους φίλους και στους συγγενείς.Όσο καλύτερη και πιο σωστή στήριξη έχετε από το περιβάλλον σας, τόσο πιο γρήγορα θα το αντιμετωπίσετε.

Follow any responses to the RSS 2.0. Leave a response

Leave a reply

0 σχόλια for "Τα πρώτα βήματα για την αντιμετώπιση ενός διαζυγίου"